Sezon na truskawki trwa - była na blogu kasza jaglana z musem truskawkowym. Dziś koktajl z prawdziwego, wiejskiego, zsiadłego mleka i truskawek. Prosto i zdrowo.
Pożywienie w mojej kuchni przygotowuję z podstawowych składników - bez udziwnień. Im bardziej coś jest przekombinowane tym mniej zdrowe.
Często też nie odmierzam z dokładnością składników - gotowanie na oko jest fajne
.
około szklanki zsiadłego, wiejskiego mleka
miód lub cukier (u mnie trzcinowy nierafinowany) - opcjonalnie jeśli truskawki są mało słodkie (a lubimy słodko):)
Wykonanie:
Truskawki obieram z szypułek, płuczę. Wrzucam do blendera, dolewam zsiadłe mleko - dosładzam (opcjonalnie). Miksuję na jednolitą i gładką konsystencję. Przelewam do kubków lub szklanek i podaję.

Pożywienie w mojej kuchni przygotowuję z podstawowych składników - bez udziwnień. Im bardziej coś jest przekombinowane tym mniej zdrowe.
Często też nie odmierzam z dokładnością składników - gotowanie na oko jest fajne
Składniki:
około dwóch szklanki truskawekokoło szklanki zsiadłego, wiejskiego mleka
miód lub cukier (u mnie trzcinowy nierafinowany) - opcjonalnie jeśli truskawki są mało słodkie (a lubimy słodko):)
Wykonanie:
Truskawki obieram z szypułek, płuczę. Wrzucam do blendera, dolewam zsiadłe mleko - dosładzam (opcjonalnie). Miksuję na jednolitą i gładką konsystencję. Przelewam do kubków lub szklanek i podaję.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz