Przyszło lato - sama zjadam kalafiory z wody czy gotowaną młodą kapustę. Inna opcja kasza na sypko z pomidorem, ogórkiem - i najedzona jestem. Na deser szklanka truskawek czy garść czereśni. Co ciekawe organizm praktycznie odzwyczaiłam od słodkiego. Ale mojego mięsożercy nie nakarmię praktycznie samą roślinnością - padłby głodem od razu
.
W domu miałam jajka, mąkę , przecier pomidorowy i resztki ryby.
Dziś na szybko dla mojego Pana na obiad powstał domowy makaron z rybą w sosie pomidorowym. Były węglowodany (makaron) i mięso (ryba) -nie ma co do tego wątpliwości, że danie było sycące.
Dziś na szybko dla mojego Pana na obiad powstał domowy makaron z rybą w sosie pomidorowym. Były węglowodany (makaron) i mięso (ryba) -nie ma co do tego wątpliwości, że danie było sycące.
Składniki:
domowy makaron tagliatelle (200 - 300g)
cebula duża
dwa filety ryby (ja miałam morszczuka)
pół czerwonej papryki (opcjonalnie)
szklanka przecieru pomidorowego
sól himalajska
papryka chili w proszku
garstka koperku
łyżka oliwy
Wykonanie:
Cebulę obieram, siekam w kostkę i szklę na łyżce oliwy. Do zeszklonej cebuli dodaję pokrojoną w paski rybę i przesmażam. Do zeszklonej cebuli i przesmażonej ryby, dodaję pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie zalewam zawartość patelni przecierem pomidorowym, Wszystko chwilę duszę, doprawiam solą i papryką chili. Dorzucam na patelnię ugotowany makaron. Mieszam wszystko dokładnie. Na koniec posypuję moje danie posiekanym koperkiem. Rozkładam na talerze.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz