poniedziałek, 17 kwietnia 2017

jajka faszerowane pieczarkami


 Składniki:
10 jajek
2 łyżki majonezu
około 250 g pieczarek
łyżka masła
pęczek szczypiorku
świeżo mielony czarny pieprz  
sól
 
Wykonanie:
Jajka gotuje na twardo i obieram ze skorupek.
Pieczarki obieram i kroję w drobną kostkę. Wrzucam je na małą patelnie i duszę na łyżce masła do miękkości. Jajka kroję na połówki i wybieram żółtka. Żółtka przekładam do miski i rozcieram widelcem, dodaję podduszone pieczarki, posiekany szczypiorek i majonez. Mieszam zawartość miski w celu połączenia składników, na koniec doprawiam pieprzem i ewentualnie solą. Z powstałej masy lepię łyżeczką kulki i układam je w dziurkach białek jajek.
 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...