niedziela, 1 marca 2015

expresowa zupa z pomidorów, fasoli i kukurydzy


Dziś niedziela, było leniwe przedpołudnie, śniadanie, długi trening. 
 
 Po treningu chcieliśmy coś szybko zjeść, kaczka wstawiona i się piecze. Ale zanim będzie upieczona - powstała szybka zupa.
Trzy składniki: pomidory, fasola i kukurydza = zupa bez sztucznych dodatków i konserwantów.
A ja mogę się oddać na chwilę kolejnej książce podczas doglądania obiadu. Skończyłam "Carte Blanche" Jacka Lusińskiego. Teraz padło na "Medicusa" Noaha Gordona.
 
Składniki:
półlitra domowego przecieru pomidorowego lub dwie puszki pomidorów
puszka białej fasoli
puszka kukurydzy
odrobina ostrej papryki chilli w proszku do smaku
sól himalajska do smaku
łyżka suszonej bazylii
 
Wykonanie:
Przecier pomidorowy wlewam do garnka. Jeśli używam pomidorów z puszki - blenduje je na jednolitą konsystencję. Do przecieru dodaję odcedzoną z zalewy fasole i kukurydzę z puszki.
Doprawiam solą, papryką i dodaję suszoną bazylię. Mieszam wszystko, podgrzewam, przelewam do misek.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...