czwartek, 26 lutego 2015

sałatka z kaszy jaglanej, tuńczyka, czerwonej fasoli i kukurydzy

Dziś szybka sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem, czerwoną fasolą i kukurydzą. Taką sałatkę robiłam czasem z ryżem. Tym razem powstała z kaszą jaglaną, bo w domu znalazłam tylko brązowy ryż (który gotuje się znacznie dłużej niż kasza). My byliśmy bardzo głodni (ja natomiast nie miałam nić przygotowanego na później). 
Składniki:
szklanka kaszy jaglanej
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
puszka tuńczyka
szczypta ostrej czerwonej papryki
sól himalajska do smaku
 
Wykonanie:
Kaszę gotuję (szklanka kaszy - dwie szklanki wody i odrobina soli). Odcedzam zawartość puszek . Przekładam tuńczyka kukurydzę i fasolę do salaterki, dodaję ugotowaną na sypko kaszę jaglaną. Mieszam wszystko w celu połączenia się składników. Doprawiam ostrą czerwoną papryką i solą do smaku. Gotowe!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...