wtorek, 28 stycznia 2014

koktajl z świeżo wyciskanego soku z marchwi i owocu kaki

   Nabyłam dojrzałe owoce kaki.  Skonsumowaliśmy kilka na surowo i jako dodatek do owsianki. Dziś dorzuciłam jeden  do świeżo wyciśniętego soku z marchwi. Powstał gęsty i sycący koktajl.
Dla mnie takie koktajle to idealne śniadanie bądź kolacja. Dla mojego Pana najwyżej dodatkowe zapełnienie żołądka między posiłkami.
Składniki:
szklanka świeżo wyciśniętego soku z marchwi
jeden dojrzały owoc kaki

Wykonanie:
Kaki myję, obieram ze skórki. Świeżo wyciśnięty sok z marchwi wlewam do blendera, dodaję owoc kaki i całość miksuję na gładką i jednolitą konsystencję. Przelewam do szklanki.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...