środa, 12 czerwca 2013

sos pomidorowy z tuńczykiem i oliwkami z domowym tagliatelle

Składniki:
puszka tuńczyka
duża cebula
oliwki czarne i zielone 
300 ml domowego przecieru pomidorowego lub pomidory w puszce
sól, świeżo mielony pieprz
ostra papryka w proszku (opcjonalnie)
natka pietruszki 
olej do zeszklenia cebuli


dodatkowo:
makaron do podania u mnie tagliatelle domowej roboty


Wykonanie:
   Cebulę siekam w drobną kostkę, wrzucam na patelnię i szklę na odrobinie oliwy. Następnie dorzucam tuńczyka i przecier pomidorowy. Doprawiam wszystko solą i pieprzem oraz papryką w proszku. Na koniec dodaję oliwki.
  Podaję z makaronem (tym razem zrobiłam własnoręcznie tagliatelle). Wierzch posypwuję natką pietruszki.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...