piątek, 10 maja 2013

penne z morszczukiem i szpinakiem w sosie pomidorowym

Dziś coś do ekspresowego przygotowania lub z tego co nam zostało w lodówce i zamrażalniku.
Ryba, szpinak, sos pomidorowy, makaron i mamy szybki obiad lub kolację.
Składniki:
2 płaty morszczuka (mrożone)
pół opakowania mrożonego szpinaku
200 ml przecieru pomidorowego
1 większa cebula
odrobina oliwy
sól
świeżo mielony czarny pieprz
dodatkowo: makaron do podania - u mnie pełnoziarniste rurki

Wykonanie:
Makaron gotuję al dente. Szpinak i rybę rozmrażam. Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę. Szklę ją na odrobinie oliwy. Rozmrożone płaty morszczuka kroję w mniejszą kostkę. Do zeszklonej cebuli dodaję pokrojoną rybę i obsmażam ją około 2 minut z każdej strony. Do obsmażonej ryby dodaję rozmrożony, odciśnięty z wody szpinak i dolewam przecier pomidorowy. Zagotowuję zawartość patelni. Gotuję wszystko jeszcze 2-3 minuty. Doprawiam całość solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podaję wymieszane z makaronem.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...